Шефът на РБ Лайпциг: За какво са ни пенсионери като Меси и Роналдо?

OFFNEWS 07 декември 2016 в 22:05 3247 0

Директорът на сензацията в Бундеслигата РБ Лайпциг Ралф Рангник отхвърли категорично възможността мегазвездите на световния футбол Кристиано Роналдо и Лионел Меси да се озоват в тима от източната част на Германия.

Причината не е финансова, тъй като РБ Лайпциг може да си купи всичко, тъй като разполага с неограничен бюджет, осигурен от спонсора "Ред Бул". Просто философията на тима е да взима млади играчи, а не такива на по 29 или 31 години, какъвто е случаят с Меси и Роналдо.

"За какво са ни тези скъпи старци? Имаме най-младия и неопитен отбор в Бундеслигата и въпреки това водим. Не знам дали революция е точната дума за това, което правим в последните пет години, но определено е нещо необичайно тим от четвърта дивизия да се изкачи в Бундеслигата и да събере 33 точки от 13 мача", коментира Рангник, който стана спортен директор на тима през 2012 година, когато отборът се намираше именно в четвърта дивизия.

РБ Лайпциг е най-мразеният отбор в Германия заради постиженията си. Отборът е наричан "милионерите", но един обективен поглед върху състава показва, че в него няма суперзвезди. В Германия вече започват да си дават сметка, че парите определено нямат чак такава тежест в успехите на отбора, а причините трябва да се търсят в чисто спортно-технически план.

"Собственикът Дитрих Матешиц можеше да си купи три яхти или четири самолета, но той вложи парите във футболен клуб в изостанал регион на Германия.

Сигурен съм, че ако футболистите минат по някоя главна улица където и да е в Германия, никой няма да ги познае. Нямат нито един играч, който да струва 30-40 милиона евро", коментира полузащитникът на Реал и Бундестима Тони Кроос.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови