РБ Лайпциг тръгна с рогата напред

OFFNEWS 19 ноември 2016 в 01:15 4686 0

Най-мразеният отбор в Германия РБ Лайпциг е новият лидер в Бундеслигата.

Дебютантът в елита победи като гост с 3:2 участника в Шампионската лига Байер Леверкузен и събра 27 точки - с три повече от Байерн Мюнхен, който днес гостува в немското дерби срещу Борусия Дортмунд. Всичко освен победа на баварците ще означава, че спонсорираният от Ред Бул тим от Лайпциг ще остане начело в класирането поне за седмица.

Двубоят на "БайАрена" започна чудесно за домакините, които откриха чрез Кевин Кампъл едва във втората минута. Само две минути по-късно обаче защитникът на "аспирините" Юлиан Баумгартлингер си отбеляза автогол. Байер отново излезе напред в края на първата част члез Юлиан Брант и можеше да удвои аванса си, но Хакан Чалханоолу изпълни отсъдената дузпа, която беше отразена от унгарския страж Петер Гулачи.

В 67-ата минута Емил Форшберг пробяга почти целия терен, без да бъде спрян и със силен шут от границата на наказателното поле изравни. Драмата за Байер стана пълна в 81-ата, когато Вили Орбан с глава изведе РБ Лайпциг за първи път напред в резултата, който се запази докрая.

Така приказката за РБ Лайпциг продължава. Тимът записа 6-а поредна победа и 11-и мач без загуба. Близо 1500 фенове от Лайпциг изживяха емоцията на "БайАрена" и поздравиха сензационния лидер в Бундеслигата, който вече започва да показва сериозна футболна стойност, независимо от критиките, че му липсва традиция.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови