Сектор Б срещу Сектор Г: Чия хореография е по-добра?

Донислав Донев 11 август 2017 в 13:18 7352 0

По време на вечното дерби често се случва зрителите да обръщат внимание повече към секторите "Б" и "Г", за да се насладят на поредната фенска хореография, която са приготвили запалянковците.

Все пак със сигурност много хора си задават въпроса на коя агитка хореографията е по-добра. Това е труден въпрос, над който хиляди българи са дебатирали на маса. И не само там.

Най-вероятно истината е някъде по средата, тъй като и едната, и другата фенски маси си имат своите предимства в организирането на атракция, подходяща за един футболен празник. 

Не може да не се спомене обстановката, която сините привърженици създадоха през 2014 година по време на празника по случай 100 години от създаването на Левски. Небето над стадиона беше оцветено от ефектна заря. А в полунощ еуфорията бе пълна, като над 1500 факли бяха запалени точно с настъпването на 24-и май.

Тогава сайтът на УЕФА публикува материал по повод 100-годишнината на клуба. От европейската футболна централа бяха преценили, че сините са достатъчно голям отбор и написаното беше на най-видното място на сайта. От УЕФА припомнят, че на своята 100-годишнина "сините" са играли с Лацио пред 40 000 зрители, а материалът е озаглавен "Великите европейски нощи на Левски".

Година по-късно феновете на ЦСКА впечатлиха целия свят с хореографията си по време на 1/4-финалния мач за Купата със Созопол, спечелен от "армейците" с категоричното 3:0. Сектор "Г" разигра сцена от класиката "Междузвездни войни". Ултрасите разпънаха огромно знаме, на което беше изобразен Дарт Вейдър и имперски щурмоваци.

Вейдър бе пременен с шал на ЦСКА. Останалите фенове в Северната трибуна, които бяха около плаката, се маскираха като войниците от имперската армия. Хореографията не остана незабелязана от световните медии. Дори сайтът на "Евроспорт" публикува подробен материал за оригиналната хореография. В статията се отбелязва, че тя е била впечатляваща и зашеметяваща.

В заключение ще кажа, че точна оценка коя агитка има по-добра хореография не може да се даде. Оставям на вас да прецените чия фенска организация може да се окичи с това признание.  

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови