Съдът в Румъния изгони окупаторите на армейския тим

OFFNews 31 март 2017 в 11:31 1713 0

Кога ще ги стигнем румънците? Докато у нас не пускат човека на държавата до елементарен футболен търг, съдът в Букурещ пипа със здрави ръце. Военните също. Стяуа (Букурещ) официално смени името си на ФК ФКСБ заради спор за идентичността на клуба с румънската армия.

Скандалният собственик Джиджи Бекали обяви решението, след като съдът в Букурещ се произнесе, че създаденият от армията през 1947-а година отбор и в момента преминал в частни ръце, няма право да използва военната символика.

Румънската футболна федерация утвърди новото име на клуба снощи на свое заседание.

Както е известно, по примера на родния ЦСКА 1948 армейски офицери и легенди създадоха нов клуб, който носи името Стяуа. Той ще стартира от най-ниската дивизия през лятото. Директор на клуба е легендата Марис Лакатуш.

През 2011-а година министърът на отбраната на Румъния официално обяви, че контролираният от Бекали отбор използва името Стяуа, емблемата и цветовете незаконно, считано от 2004-а година.

Стяуа е европейски клубен шампион от 1986-а година, когато печели след изпълнение на дузпи срещу Барселона на финала. През цялата си история клубът е играл в първа дивизия и има спечелени 26 шампионски титли.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!