Румънският гранд "Стяуа" остана без име

Ивайло Анев 05 декември 2014 в 16:08 4224 0

Румънският гранд "Стяуа" остава без име, съобщават днес румънските вестници.

Шампионът на Румъния, който е собственост на скандалния бизнесмен Джиджи Бекали от 2004 г., е загубил правото да използва марката "Стяуа" след решение на Върховния касационен съд да даде правата на Спортния клуб на армията.

Проблемът е бил заложен отдавна, когато Бекали, който в момента е в затвора с присъда заради заменки на терени с военното министерство, се договорил да използва марката "Стяуа" със спортна асоциация на армията, която впоследствие била премахната.

Редица генерали били против споразумението още в началото, а сега категорично са го отхвърлили. Спорът между футболния клуб "Стяуа Букурещ" и Спортния клуб на армията датира от 13 септември 2011 година. Той бе разрешен на 3 декември, а в края на годината изтича срокът, в който "Стяуа" може да използва марката.

"Стяуа", носител на Купата на европейските шампиони през 1986 година, може да остане без идентичност. Отборът на Бекали е на път да изгуби всичко, което е означавал "Стяуа" преди 2004 година, дори титлите и изградения след това имидж, коментира изданието.

С други думи, "Стяуа" ще бъде разделен на две - играчите, персоналът и всичко, което касае оперативната част, остава при Бекали, а колекцията от трофеи и идентичността се поемат от Спортния клуб на армията, който обаче няма отбор, пояснява вестникът.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Да помогнем на украинските деца!