Рикошет класира Швеция на ¼-финалите на Мондиал 2018

OFF News 03 юли 2018 в 18:45 2109 0

Швеция победи Швейцария с 1:0 с гол от рикошет в крак на защитник в предпоследния 1/8-финален сблъсък от Мондиал 2018. На 1/4-финалите шведите ще играят с победителя от мача Англия - Колумбия.

В началото на срещата швейцарците владееха топката, а съперниците им създаваха по-опасните положения. Берг стреля на два пъти без успех, а след това Екдал шутира от границата на наказателното поле, но в аут. В 14-ата минута Шакири центрира остро от дясно, но малко не достигна на Дръмич да засече с глава. В 28-ата минута шведите създадоха най-чистата възможност за първата част. Аугустинсон центрира отляво, Родригес изчисти, но топката стигна до Клаесон, който продължи към Берг. Нападателят стреля с левия крак, но Зомер плонжира и изби. „Кръстоносците" стигнаха до най-чистата си възможност малко преди почивката. Цубер и Джемайли комбинираха добре помежду си, след което последният стреля силно от 12-13 метра, но ударът му премина над вратата.

Второто полувреме започна с тактическо надиграване в средата на терена без кой знае какви чисти положения. И двата отбора залагаха на удари от дистанция, а късметът се усмихна на шведите. В 66-ата минута Тойвонен намери Форсберг на границата на наказателното поле, който си освободи пространство и стреля. Ударът му отиваше право в ръцете на готовия да улови топката Зомер, но бранителят Аканджи подложи крак и се получи рикошет, който не остави шансове на вратаря на Швейцария. До края на срещата шввейцарците се опитаха да се върнат в мача, но двата им пасни удари с глава в края на двубоя, дошли сред центрирания на Шакири, бяха блокирани от шведската защита и вратаря Олсен.

Дълго след последния съдийски сигнал Аканджи плачеше за грешката си в центъра на терена, успокояван от играчите на двата отбора. С този успех Швеция се завърна в световния футболен елит и спокойно очаква победителя от мача тази вечер между Англия и Колумбия.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови