Реал Мадрид отупа "дюшекчиите", Роналдо с хеттрик

OFFNews 02 май 2017 в 23:42 3656 0

Действащият победител в Шампионската лига Реал Мадрид направи решителна крачка към финала в тазгодишното издание на турнира в Кардиф, след като разгроми с 3:0 съгражданите от Атлетико в първия полуфинал на "Сантяго Бернабеу".

Атлетико игра много слабо и в нито един момент от мача не изглеждаше като равностоен съперник на Реал. Любопитното е, че това беше първа "суха мрежа" за "кралете" в тазгодишното издание на турнира.

Над всички отново беше португалската мегазвезда на "кралския клуб" Кристиано Роналдо, който отбеляза и трите попадения и вече има 10 през сезона в Шампионската лига, а във втори пореден мач завършва с хеттрик, което се случва за първи път в историята на турнира.

Домакините започнаха вихрено и откриха още в 10-ата минута, след като Роналдо с глава прати топката в мрежата зад Облак след центриране на Каземиро. В ситуацията възникна дискусия имало ли е засада, но в крайна сметка това едва ли щеше да даде отражение на крайния резултат, тъй като Реал продължи да надиграва съперника си.

Пет минути по-късно Облак забави неизбежното, след като отрази опасни удари на Варан с глава и Иско извън наказателното поле. В следващите минути грешка в отбраната на Реал позволи на Атлетико да стигне до най-чистото си положение в мача, след като Кевин Гамейро беше изпуснат в наказателното поле, но Кейлор Навас стигна пръв до топката.

През второто полувреме Атлетико опита да промени съдбата си, а на терена излезе любимеца на "дюшекчиите" Фернандо Торес.

Вместо обрат, Атлетико получи втори гол във вратата си, като негов автор отново стана Кристиано Роналдо. Това е случи в 73-ата минута. Марсело напредна по крилото и подаде към Бензема, който успя да я насочи към Роналдо. Фелипе Луиш опита да пресече паса, но не успя, топката отскочи и от въздуха португалецът с мощен удар с десния крак опъна мрежата зад Облак.

В 86-ата минута Роналдо оформи своя хеттрик и на практика предреши изхода от сблъсъка в полза на Реал преди реванша на 10 май на "Висенте Калдерон".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови