Сладко отмъщение за Атлетико или нова страница в историята за Реал

OFFNews 02 май 2017 в 13:39 1913 0

Атлетико Мадрид е жаден за отмъщение, Реал иска нова титла. Моментът настъпи. Двата испански гранда започват битката за най-големия клубен трофей тази вечер в 21:45 часа българско време на "Сантяго Бернабеу".

Момчетата на треньора Зинедин Зидан ще направят усилие да пренапишат историята и да спечелят Шампионската лига в две поредни години. Досега никой не го е правил.

Атлетико беше много близо до спечелване на трофея, но след 1:1 в редовното време загуби с 3:5 при дузпите миналото лято. Две години по-рано двата тима отново играха на финал, като Атлетико водеше с 1:0 до третата минута на добавеното време, когато Серхио Рамос изравни и прати двубоя в продължения. В тях "белия балет" вкара нови три гола и вдигна легендарната Десета.

В предстоящия сблъсък наставникът на тима от „Бернабеу“ няма да може да разчита на контузените Гарет Бейл, Пепе и Фабио Коентрао. Френският специалист демонстрира умереност преди срещата, като изрази мнение, че неговите футболисти трябва да играят така, сякаш няма да има реванш.

Лошите новини за наставника Диего Симеоне от тази среща са контузените Хуанфран, Хосе Хименес и Шиме Върсалко. В тима се завръща Яник-Ферейра Караско. Очакванията са Симеоне да заложи на белгиеца в стартовия си състав.

Самият треньор обяви на брифинга преди мача, че е наясно с титулярите. Той ще направи експеримент на десния бек, но не уточни името.

От 2012 година насам Реал Мадрид и Атлетико са се изправяли четири пъти един срещу друг във фазата на елиминациите в даден турнир. Между двата отбора има пълно равенство – по два успеха за всеки един от тях.

Вероятни състави:

Реал Мадрид: Навас, Карвахал, Варан, Рамос, Марсело, Модрич, Каземиро, Кроос, Иско, Бензема, Роналдо.

Атлетико Мадрид: Облак, Филипе Луис, Лукас, Годин, Савич, Караско, Саул, Габи, Коке, Гризман, Гамейро.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови