Реал Мадрид е вторият финалист в Шампионската лига

OFFNews 05 май 2022 в 08:19 2482 0

Снимка Getty Images

Реал (Мадрид) направи чудо срещу Манчестър Сити в Шампионската лига, след като ги отстрани в полуфинала с общ резултат 6:5 и 3:1 във втория мач на "Сантяго Бернабеу". Невероятното се случи за Реал в последната минута на редовното време, когато при 0:1 21-годишната резерва Родриго Силва вкара два гола в рамките на минута и изпрати мача в продължения. Той се превръща и в първият футболист, който вкарва два гола след 90-ата минута в редовното време на Шампионската лига в цялата й 30-годишна история - от 1992-а година насам.

Но головете на чужд терен вече не важат в елиминациите и така се стигна до продълженията, където Карим Бензема затвърди статута си на решаващ играч и вкара дузпа, която сам си спечели.

Реал (Мадрид) стигна до 17-и финал в Шампионската лига, докато Ман Сити остава със спомена за миналогодишното участие срещу Челси, което загуби. В битката за европейската клубна купа Белия балет ще спори с Ливърпул, който вчера елиминира Виляреал.

Разликата от един гол в полза на англичаните провокира и двата отбора да се вкопчат в стремежа за крайна победа. И в 8-ата минута Каземиро фаулира Де Бройне в гръб, провокира скандал. Модрич и Аймерик Лапорт започнаха да се бутат, а в съдията Даниеле Орсато успокои обстановката с два жълти картона.

Домакините започнаха с доста неточности. А Манчестър Сити можеше да открие резултата в 20-ата минута чрез Бернардо Силва, който получи топката от Едер Милитао. Вратарят Куртоа изби сигурно до гредата долу. В 40-ата минута белгийският вратар за втори път направи важно спасяване, след като изби коварен удар от воле на Фил Фоудън. Реал (Мадрид) също се стараеше да застрашава вратата на Едерсон, но така или иначе Белия балет не успя нито един път да нанесе точен удар за първото полувреме.

Втората част започна с пропуск на Винисиус Жуниор след подаване на Жоао Кансело. Домакините създадоха още една добра възможност, която беше пропусната. Сякаш и двамата треньори убиха темпото с няколко смени. Отборите започнаха да изглеждат доста дефанзивни. Но гостите наказаха една от малкото грешки на Реал. В 72-ата минута гостите най-после стигнаха до гол чрез Рияд Марез. Алжирецът получи топката от дясно в наказателното поле и прониза Тибо Куртоа.

В 86-ата минута Сити бяха близо до втори гол, но топката се отклони от обувката на Тибо Куртоа след пробив и удар по диагонала ва Джак Грийлиш. Само минути по-късно Куртоа изби мощен удар по диагонала на Марез. Минута преди края на редовното време Реал (Мадрид) пропусна гол, но в последната Родриго изравни. Карим Бензема му свали топката на земята след прострелно центриране от дясно. Родриго изпревари вратаря Едерсон и с крак на първа греда прати топката в мрежата му. Но това не беше всичко! Буквално секунди след това Реал (Мадрид) доказа колко тежи името му. Дани Карвахал центрира от дясно, Асенсио отклони леко топката и тя падна на главата на Родриго, който остави Едерсон пасивен и ударът му с глава се спря в мрежата – 2:1.

В продълженията Реал (Мадрид) наистина беше преобразен и продължи да наказва шокирания Манчестър Сити. Карим Бензема си спечели дузпа в 95-ата мчинута и сам я вкара. Атаката започна от Камавинга от собствената половина, бързо беше пренесена на десния фланг и топката центрирана към Бензема. Френският нападател беше подсечен от Рубен Диаш и съдията Даниеле Орсато отсъди наказателен удар, който Бензема превърна в гол. За него това беше 15-и гол в турнира и 16-и в 22 мача срещу английски отбори.

В последната минута на първото продължение Тибо Куртоа спаси отбора си след центриране от дясно, отклоняване на топката от Фодън, а Фернадиньо на задна греда не успя да добави топката в мрежата.

През вторите 15 минути на продължението Сити така и не стигна до решаващ удар към Тибо Куртоа. На няколко пъти топката се разходи в опасна близост в наказателното поле, но така и не беше нанесен решаващ удар.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки