БФС излъга - сами са поискали да няма публика на мача с Унгария

OFFNews 19 ноември 2023 в 16:23 14394 6

Факсимиле
Факсимиле от писмото на БФС.

Ръководството на Българския футболен съюз само е поискало да не се допуска публика на футболната среща между България и Унгария. Това става ясно от официалното писмо, което е изпратено с подписа на генералния секретар на БФС Борислав Попов до ръководството на УЕФА.

Трети ден след злощастната футболна среща, която бе белязана от насилие и ексцесии около Националния стадион "Васил Левски" Борислав Михайлов и останалите от ръководството на футболната ни централа не са подали оставки.

Ето и превода на пълния текст на официалното писмо на БФС до УЕФА:

"Уважаеми г-н Теодоридис,

Обръщам се към Вас във връзка с предстоящата квалификация за ЕВРО 2024 между мъжките национални отбори на България и Унгария. Мачът е на 16 ноември 2023 г., четвъртък, от 21:45 ч. местно време на Националния стадион „Васил Левски“ в София.

БФС получи множество предупреждения и официален сигнал от МВР и Столичната дирекция на вътрешните работи, че по време на мача се организира масов фенски протест и има значителни рискове от целенасочено гражданско неподчинение като средство за искане за оставката на ръководството на БФС.
Този протест, който е поредното усилие на г-н Димитър Бербатов и неговия екип да свалят легитимния президент и ръководство на БФС, беше разгласен в социалните и масовите медии и не само набира скорост, но и се разширява в конкретни призовава за умишлени действия на привържениците срещу протоколите и наредбите на УЕФА, за да бъдат санкционирани БФС и националния отбор.

Във връзка с това бих искал да помоля Вас, г-н Теодоридис, и експертите в УЕФА за съвет как БФС да се справи със ситуацията. За съжаление, имахме умишлени провокации на тълпата в миналото (България срещу Англия, 14.10.2019 г., квалификация за ЕВРО 2020), поради което бихме искали да поискаме вашата подкрепа и опит по този чувствителен въпрос.

Въпреки че съм сигурен, че организаторите на мача от администрацията на БФС и местните правоприлагащи органи ще направят всичко възможно, за да неутрализират заплахите, все пак бих искал да получа мнението на УЕФА за адекватните начини за справяне с това – било то частично или пълно затваряне на стадион, затягане на процедурите за сигурност и влизане, смяна на мястото или всяко друго предложение, което може да имате.

Благодаря ви предварително за съдействието в тази сложна ситуация.

Искрено ваш
Борислав Попов
Генерален секретар"

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1000

6

PaulPierce

19.11 2023 в 21:45

Очевидно от написаното, че са поискали мнение от УЕФа, което след това са представили като решение на УЕФА. Оставка, мишки!

1973

5

autogentile

19.11 2023 в 21:31

Мишки! Като футболисти може и да са били нещо, но сега са една кръгла нула. Без достойнство, без мъжество…. Жалка история! Срам!

2159

4

Kilca

19.11 2023 в 20:20

Как ще коментира лъжливата перука?

12021

3

bls

19.11 2023 в 17:11

За да сме коректни - БФС е поискало съвет как да действа като са дали различни опции (не само затваряне пълно или частично) и са казали ако има друго - да предложат от уефа.

1005

2

ПР

19.11 2023 в 17:08

Отвратително.Мерзко.Лъжа.Липса на грам достойнство.Жалкари.Тежко пиянство.Тотални нещастници.Долнопробно.

4036

1

lans link

19.11 2023 в 16:37

Бобка, отивай да въртиш **** в жалък опит за танц, поне разсмиваш народа; в БФС-то съвсем не ти се получава и само глупости вършиш...
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика