Раната от Париж все още е отворена, Барса на косъм от резил у дома

Донислав Донев 20 февруари 2017 в 12:00 1804 0

Отборът на Барселона постигна трудна победа на "Камп Ноу", след като надви с 2:1 опашкаря Леганес в мач от 23-ия кръг на Ла Лига. Несигурната игра на каталунците подсказа, че раната след загубата от ПСЖ в Шампионската лига с 0:4 миналата седмица още е отворена.

Футболистите на Луис Енрике започнаха срещата обещаващо с гол на Меси още в 4-ата минута след великолепно подаване на Луис Суарез.

Въпреки ранния гол, гостите изпуснаха немалко положения пред вратата на Барселона, които накараха Тер Щеген да се намесва решаващо.

в 71-ата минута настъпи тишина на "Камп Ноу". Сериозна грешка на Сержи Роберто позволи на Дарвин Мачис да отбележи изравнително попадение във вратата на каталунците.

До края на мача футболистите на Барселона бяха безсилни пред защитата на Леганес. За щастие на каталунските фенове и футболисти Неймар проби в наказателното поле и бе повален от защитника Мартин Мантовани. Съдията посочи бялата точка и Лео Меси бе безпощаден.

Измъчената победа, вялата игра и слабата защита показаха, че е време за промяна. Меси иска Гуардиола обратно, Енрике предлага за свой заместник асистента си Хуан Карлос Унсуе.

По всяка вероятност всичко ще се реши в края на сезона, но е ясно, че каталунците се нуждаят от ново вдъхновение.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови