Полски клуб изненадващо уволни Ивайло Петев

OFFNews Последна промяна на 31 юли 2020 в 13:19 1937 0

Бившият треньор на Лудогорец и националния отбор на България Ивайло Петев няма да води полския Ягелония Бялисток през следващия сезон, информираха медиите в страната.

Новината е сварила Петев доста неподготвен. Той е бил изключително изненадан от решението на президента на Ягелония (Бялисток) Чезари Кулеша и реално е бил шокиран от развоя на събитията, пише журналистът от вестник "Пшегльонд Спортови" Пьотър Волошик в личния си профил, цитиран от БТА.

"Треньорът Ивайло Петев се е обадил на няколко играчи, за да се сбогува. Но също така е oтбелязал, че има план за изграждане на отбор, който да се бори за спечелване на първенството.

Той добавил, че е изключително изненадан, че е уволнен от Ягелония, защото според него всичко върви в правилната посока", пише журналистът, който е от Бялисток и е наясно с процесите в клуба.

Петев изкара 8 месеца начело на жълто-червените, като ги пое във втората половина на класирането.

Вестник "Спортове факти" твърди, че "причината за това е, наред с лошия стил на игра, отборът е завършил чак на 8-о място в плейофа за титлата". Петев водеше "Яга" от началото на годината. Отборът под негово ръководство изигра 17 мача, в които спечели само 23 точки, пише още изданието.