Петев не иска да стъпва на "Герена" заради събличането

OFFNews 28 януари 2020 в 09:59 2577 0

Бившият национален селекционер Ивайло Петев не иска и да стъпва на "Герена" след срамната случка с негово участие от октомври 2013 година.

Тогава той беше съблечен от ултраси при представянето му като нов треньор заради негово старо интервю, в което споделя, че е привърженик на ЦСКА. След инцидента той така и не застана начело на "сините", а споменът за станалото продължава да го преследва навсякъде. Наскоро Петев пое полския Ягелония (Бялисток).

В интервю за местно издание, цитирано от "Меридиан Мач", той е помолен да разкаже отново подробности от този ден.

"Не искам да се връщам към тази случка. Ще ви разкрия обаче нещо друго. След това от Левски ме търсиха още два пъти, защото искаха да се върна и да поема отбора. Първо ме потърсиха една година по-късно, а след половин година - пак. Много държаха на мен. След тази случка обаче нямаше как да се върна и да работя в този клуб", категоричен е Петев.

Той говори и за престоя си начело на националния отбор, който по негови думи е бил успешен.

"За пръв път чувам, че съм бил един от най-лошите селекционери на България. Статистиката ми не бе толкова лоша - пет победи, два равни и шест загуби. Дори не бях уволнен. Просто аз отидох в един момент и казах, че не можем да продължаваме така. Помните онзи страхотен отбор от началото на 90-те години, но в един момент просто спряхме да произвеждаме добри играчи", уточни Петев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови