Поискаха официално акциите на Левски от Сираков

OFFNews 11 декември 2023 в 18:53 1339 1

Сираков

Снимка Официален сайт на Левски

Сираков контраатакува искането да предаде акциите

От сдружението "Левски на левскарите" поискаха официално мажоритарния собственик на клуба Наско Сираков да им прехвърли акциите си.

Причината за това е, че те смятат, че легендата на "сините" е във финансова зависимост от компанията, която е спонсор на клуба, и това пречи на развитието на Левски. Сдружението ще придобие и миноритарния пакет от акции на тръст "Синя България", който е 10 процента.

От "Левски на левскарите" са категорични, че имат зад гърба си няколко фирми и богати хора, които са готови да инвестират сериозно в клуба, но това ще стане само при оттеглянето на Сираков и промяна на настоящия начин на управление.

Председателят на сдружението Димитър Костадинов заяви, че компаниите и богатите хора биха инвестирали срещу миноритарни дялове от акциите на Левски, както и срещу рекламни договори, но не обяви конкретни имена.

Отговорът на Сираков не закъсня. Часове след искането на "Левски на левскарите" той обяви пресконференция в сряда от 11:00 часа, на която той и изпълнителният директор Даниел Боримиров ще говорят за състоянието на "сините".

„ПФК Левски има удоволствието да Ви покани на пресконференция, която ще се проведе на 13 декември, сряда от 11:00 часа в залата за пресконференции в Сектор В на стадион „Виваком Арена – Георги Аспарухов“. В брифинга участие ще вземат мажоритарният собственик на ПФК Левски Наско Сираков, изпълнителният директор на клуба Даниел Боримиров и членът на Управителния съвет на ПФК Левски Борислав Георгиев.

На пресконференцията ще бъде представен отчет за дейността и резултатите на клуба през 2023 година. За ръководството на ПФК Левски е приоритет да осигури ясна и конкретна информация за всичко свързано с постигнатото от нашия клуб, както и за визията за развитие на ПФК Левски през 2024 година", написаха в официалният сайт на синия клуб.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12078

1

edin slep

11.12 2023 в 22:09

Не че харесвам Боримиров или Сираков, ама стига с тези глупости - не искали да обявяват имена. Точно обратното - тези 4 фирми искат да инвестират или тези 5 фирми. И колко ще инвестират, какъв е планът им, че сега са общи приказки.
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика