Левски завърши годината с победа

OFFNews 09 декември 2023 в 20:34 1054 0

Левски

Снимка Официален сайт на Левски

Сините ще зимуват на четвъртото място

Левски победи Ботев с 1:0 във Враца в последния мач и за двата отбора в първенството за 2023 година. Победното попадение за тима на Николай Костов отбеляза Дарлан, който е и негово първо в офизциален мач за "сините".
Треньорът на Левски Николай Костов бе принуден да промени схемата на игра, тъй като не можеше да разчита на крайните си защитници - Жереми Петрис и Вандерсон Цунами и поради тази причина "сините" започнаха с трима централни защитници.
Първата опасна атака в мача бе в полза на Левски, като Марин Петков бе изведен от Дарлан отляво по крилото и центрира добре, но Спас Георгиев от домакините изчисти в последния момент пред Рикардиньо.

В 23-ата минута Спас Георгиев центрира добре отляво за домакините, Даниел Генов стреля в глава, но Пламен Андреев успя да спре топката с тяло, като след това я прибра пред връхлитащия

В 29-ата минута Дарлан бе изведен от Уелтън в наказателното поле на гостите, но Киконда му изби топката в корнер. Веднага след изпълнението му Левски, който игра в този мач с жълти екипи, сбърка, което позволи на Генов да изведе Марко Мажуга и той стреля от малък ъгъл, но Андреев спря топката с крак.

В 32-рата минута Левски откри резултата. Това стана при грешка на Ботев при изнасянето на топката. Дарлан овладя в наказателното поле с гръб, финтира защитник, обърна се и стреля, като и вратарят Федерико Бариос не се намеси добре, за да мине топката зад гърба му - 0:1. Това беше първи гол на Дарлан за Левски.

В 50-ата минута Рикардиньо бе изведен сам зад защитата на Ботев, като прехвърли вратаря и вратата, но страничният съдия вдигна флага за засада. Малко по-късно Уелтън проби отляво и влезе навътре, като стреля, но Бариос успя да улови топката.

След час игра Рикардиньо получи контузия и се наложи да бъде сменен принудително, като на негово място влезе младият Преслав Бачев, който се бе разписал в първия мач между двата отбора в София.
Малко по-късно Браян Мендоса от врачани падна в наказателното поле, търсейки дузпа, но съдията Георги Давидов бе категоричен, че няма нарушение.

Уелтън си изкара жълт картон, който е пети за него и ще пропусне първата официална среща за 2024 година.

В последните минути Ботев осъществи силен натиск, като в последните секунди Даниел Генов успя да продължи топката опасно пред наказателното поле, но резервата на врачани Жуниор Джиле не успя да я уцели отблизо.

Така Левски завърши годината с 10 победи и 35 точки, които му позволиха да излезе временно на четвърто място в класирането. Ботев (Враца) остана предпоследен и ще има много работа през пролетта.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика