Погват и Роналдо за неплатени данъци

OFFNews 25 май 2017 в 11:11 1984 0

Голямата звезда на Реал Мадрид и световния футбол Кристиано Роналдо стана обект на разследване на данъчните власти и прокуратурата в Испания също като колегата си от Барселона Лионел Меси.

Прокуратурата в Мадрид е събрала доказателства, че португалецът е укрил данъци в размер на 8 милиона евро в периода от 2011 до 2014 година.

Сега се обсъжда дали делото да се прехвърли в съда, както и какъв да е характерът му - административно или наказателно. При всички положения Кристиано ще трябва да плати глоба в размер на укритите данъци, а може и да получи присъда от 4 месеца, което е малко вероятно.

Вчера Върховният съд в Испания потвърди наложената присъда на Лионел Меси - 21 месеца затвор, и намали тази на баща му Хорхе от 21 на 15 месеца.

Аржентинският лидер на Барселона беше признат за виновен по дело за укриване на данъци между 2007 и 2009 година, с които е ощетил държавата с 10,1 милиона евро.

Лео обаче няма да попадне зад решетките, тъй като законът в Испания позволява избягване на затвор при присъда по-малка от две години.

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    X

    Войната във въздуха на фронта в Украйна