Пената style: 10 минути преди да започне жребието - можем да участваме, но само като зрител

Неочаквано от Русе представителят техният беше на почивка близко до залата, разкрива Стратега

OFFNews 25 юни 2017 в 22:32 3402 2

Култово обяснение на изваждането на ЦСКА-София от евротурнирите даде Димитър Пенев. Стратега говори в типичния си стил след награждаване на аматьорски турнир, чийто патрон е.


"Десет минути преди да започне жребието - можем да участваме по отношение да присъстваме, но наредба на главния секретар... Само като зрител. Ние какво да правим. Да си дадем документите, да ги върнем - не. С тях бяхме до края, наблюдавахме другите", започна Пената.

"Неочаквано от Русе представителят техният беше на почивка близко до залата за теглене на жребия. Той се яви, честитихме си всичко там, но нещата са от по-рано, продължават и днес, и утре. Окончателно, вероятно, във вторник сутринта ще бъде всичко ясно", разясни Пенев, след което допълни:

"Не беше неприятно. Има десетки, стотици мои колеги от ръководството, с които се познаваме. На всяка една крачка, всеки един метър се поздравявахме. То не се обръща внимание за нашето участие, защото има много нови отбори, които ще направят изненада на клубно и на национално ниво.

Дори имаше един въпрос към представител на БАТЕ Борисов. Питам го: "Защо не пуснахте вашите състезатели срещу нашия национал?". Ако бяха те, щяхме да победим. Той само се усмихна, вика: "Пена, спокойно".

Стратега от Мировяне визира решението на КАС - Спортният съд в Лозана, в който ЦСКА-София пусна жалба срещу решението на УЕФА. Шансовете не се оценяват особено високо.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови