Пената изригна: Гладни лисици се въртят около ЦСКА

OFFNews 06 април 2017 в 08:14 3003 0

Ветераните на ЦСКА са силно разделени относно двата клуба, претендиращи да са наследник на 31-кратните шампиони. Димитър Пенев е твърдо с Гриша Ганчев. Пред близкия до клуба вестник  "Тема Спорт" Стратега коментира проваления търг за емблемата.

"Кои са тези? Нито сме ги чували, нито нищо. На всеки мач на ЦСКА се вижда колко много фенове има, а има и още доста, които не идват на срещите, но си гледат двубоите. Онези, като спечелят 10 трофея, тогава може да си помислят, че имат нещо общо с ЦСКА", каза Пената по отношение ЦСКА 1948.

" А това не виждам кога ще се случи. Просто няма никаква причина да напират за емблемата. Какво общо имат с нея? Те само носят име ЦСКА, но какво от това. Нищо не им дава право да претендират за купи, знамена, бутони и още повече за емблемата", каза Пенев.

"Става ми обидно, като слушам такива неща. Онези, като толкова искат емблемата, защо не ни потърсиха нас, ветераните, да им кажем мнението си. В крайна сметка ние сме хората, които сме градили марката "ЦСКА" още от 1948 година насам. Обидно е за нас, ветераните, всичко това", добави Пенев.

"Това, че се създава напрежение около ЦСКА в последните дни и седмици, не ме учудва. Открай време винаги е било така и винаги ще е така. Иначе се носят някакви слухове кой ги организира и финансира онези в четвърта дивизия... Зает човек е, президент на бизнесмените, клуб има, други истории...", каза още Пената.

"Работата е ясна - гладни лисици се въртят около "Армията", опитват да поддържат някакво темпо и да създават напрежение. Не виждам какво общо имат с ЦСКА и как ще продължават още дълго", добави Пенев.

Припомняме, че ветераните застанаха първоначално зад проекта "ЦСКА 1948", като организираха мащабна среща. Точно инициаторът Петър Жеков обаче пръв се обърна и премина в лгера на Гриша Ганчев. По негово признание - след кешов превод на дължимите му суми. Такива чакаха още Пената и Димитър Якимов. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews