Шеф в БФС призна: ЦСКА-София може и да не бъде допуснат в Европа

OFFNews 05 април 2017 в 09:01 2184 0

ЦСКА-София може да не бъде допуснат до участие в европейските клубни турнири дори и ако добие спортно право за това. Прогнозата е на заместник-изпълнителния директор на БФС Павел Колев пред bTV.

Той категорично отрече в централата да е пристигнало писмо от УЕФА, чрез което още сега се забранява на "червените" да играят на континенталната сцена. Информацията бе публикувана в спортен всекидневник, а от "Българска армия" се заканиха да заведат дело срещу изданието.

"Лицензирането за европейските клубни турнири е в края на май. Докато УЕФА не разгледа документите на отборите, подали заявка, и не излезе със становище, няма как да твърдим нищо с категоричност", обясни Колев пред bTV.

На въпрос каква е личната му прогноза по казуса бившият журналист отговори, че не е изключено ЦСКА-София действително да не участва в Европа.

"Ако погледнем какво се случи миналата година с участието на Литекс в младежката Шампионска лига - клубът беше спрян, защото като Литекс заяви стадион "Българска армия" и червеното като основен цвят.

Ако това е индикация, бихме могли да очакваме негативно становище на УЕФА за участието на ЦСКА-София. Това обаче е само моя догадка, какво ще стане - трудно е да се прогнозира."

Всъщност, правилникът на УЕФА е ясен. Според правило 51 BIS всяка смяна на име, цвят и клубно седалище вади автоматично до изваждане от турнирите за 3 години. УЕФА обаче се произнася, едва когато даден клуб се класира за тях. Преди това не е длъжна да дава разяснения  и не го прави. 

Отделно срещу ЦСКА-София се води разследване във ФИФА след няколко сигнали, включително и от Левски.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови