Първа победа за Валенсия на Любо Пенев (видео)

OFFNews 03 август 2017 в 15:24 3113 0

Вторият отбор на Валенсия-Местая, воден от Любослав Пенев, записа първа победа в летните контроли. "Прилепите" отупаха Кастейон с 4:0. Това беше и първа проверка за играчите на бившия селекционер на България като домакини.

Валенсия-2 доминираше през цялото време, но първата част завърши без голове. Веднага след началото на второто полувреме Жорди Санчес откри резултата, а в рамките на 5 минути между 72-ата и 77-ата минута Рафа Мир наниза хеттрик и оформи крайното 4:0.

След двубоя не закъсняха похвалите по адрес на специалиста: "Пристигането на Любо Пенев отново в клуба, в който направи име в Испания, е свеж полъх и за младите играчи, които ще се опитат да влязат в сериозния футбол.

В типичния си рязък стил, съчетан с тънко чувство за хумор, Пенев започва да изгражда един добър колектив", гласи хвалевствието за родния специалист в местния вестник "Las Provincias".

Бившият национален селекционер е истинска легенда на "прилепите", където преминава от ЦСКА през 1989 година, когато е едва 23-годишен. Той остава на "Местая" до 1995 година, като изиграва 167 мача и отбелязва 67 попадения.

Пенев стига и до капитанската лента на Валенсия. Чест, която преди него се полага само на един чужденец - Марио Кемпес.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!