Отпадна пречка пред провеждането на конгреса на БФС

OFFNews 19 януари 2024 в 19:09 1887 1

Боби

Снимка БГНЕС/Надежда Пеева

Времето на Михайлов изтича

Конгрес на БФС за избор на нов президент на 15 март е все по-вероятно да има. Това става ясно от публикация на dsport, в която се твърди, че в Търговския регистър предстои да бъде вписан като изпълняващ длъжността президент Михаил Касабов.

Той ще замени подалият оставка на 6 декември президент Борислав Михайлов. Първоначално Търговският регистър отказа да впише поканата за провеждане на конгреса и изиска Касабов да подаде документи да бъде вписан като изпълняващ длъжността.

Заради пропуски в документите това не се случи вчера, но след оправяне на нередностите се очаква до дни Касабов да влезе и официално във функциите и така пречките пред провеждане на конгреса да отпаднат.

В редиците на опозицията на Михайлов се появи теория, че той прави всичко, за да осуети изборите и отново да остане начело на БФС въпреки недоволството от управлението му. Най-ярък негов опонент е бившият национал Димитър Бербатов.

В последните дни в битката се намеси и адвокатът Георги Градев, който беше част от екипа именно на Бербатов.

"Официалният старт на кампанията ми за президент на БФС ще бъде даден, след като бъде обявена покана за конгрес в Търговския регистър. Вярвам в успеха и обединението в името на българския футбол", написа Градев в обръщението си към футболната общественост.

Според чл. 39 (1) от Устава на БФС "кандидатите за президент се предлагат от футболни клубове, членове на БФС или от членове на изпълнителния комитет. Предложенията се представят в деловодството на БФС най-късно 15 дни и се публикуват най-малко 10 дни преди датата на провеждане на конгреса".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

400

1

демотиватор

19.01 2024 в 19:59

Египетският фараон Пепи II от Старото царство е управлявал 94 години.
Колко ли ще управлява владетелят на БФС Боби Перуката I (да го закриля Амон Ра) ?! (ジ)
 
X

Да помогнем на украинските деца!