Търговският регистър отказа да впише поканата за конгреса на БФС

OFFNews 08 януари 2024 в 14:44 5333 2

Борислав Михайлов

Снимка БГНЕС/Надежда Пеева

От опозицията смятат, че пропуските са умишлени, за да се удължи властта на Михайлов

Търговският регистър (ТР) е отказал да впише поканата за конгреса на БФС на 15 март в столичния хотел "Маринела", информира "Сега".

Установени са процедурни пропуски, допуснати на заседанието на Изпълкома на 6 декември м.г., на което бе насрочена дата за конгреса. Нарушен е чл.50, ал.6 от устава на БФС, тъй като липсва решение за избор на ръководещия заседанието, няма и негов подпис, както и от всички останали присъстващи членове на Изпълкома. Не са приложени и документите, с които трима от липсващите членове изрично упълномощават кой да ги представлява на заседанието.

От ТР изискват да се подаде нов протокол от заседанието, който да отговаря на всички нормативи. Ключово обаче е следното уточнение: "Всичките документи следва да са подписани от съответните легитимно избран представляващ по закон и лицата съгласно устава, обявен по електронната партида на сдружението."

Към днешна дата (8 януари) в ТР продължава да е вписан Борислав Михайлов като представляващ БФС. Самият той обаче обяви, че подава оставка като президент на 27 ноември (сиреч спира да изпълнява функциите си), а от тази дата и.д. президент е Михаил Касабов. Това означава, че документите от заседанието на Изпълкома на 6 декември трябва да са подписани именно от Касабов, а самият той да бъде вписан в Търговския регистър на мястото на Михайлов, както стана при предишната оставка на президента - през ноември 2019 г.

От БФС до момента уверяваха, че няма никакъв проблем Борислав Михайлов да продължи да бъде вписан в Търговския регистър като представляващ организацията. Сегашното решение на ТР обаче променя ситуацията. Необходимо е дори да се свика спешно ново заседание на Изпълкома, на което да бъдат отстранени установените от ТР нередности.

От опозицията във футбола ни твърдят, че невписването на Михаил Касабов като представляващ БФС е част от плана на Борислав Михайлов да се задържи на поста и след предстоящия конгрес, благодарение на юридически хватки.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

900

2

нещото

09.01 2024 в 09:07

Тотален мошенник!!!

400

1

демотиватор

08.01 2024 в 17:32

Перуката има и син, който, както знаем, е посредствен вратар.
Могат го направи династиен наследник...
(ジ)
 
X

Да помогнем на украинските деца!