Нова магия в Шампионската лига, юношите на Юнайтед изхвърлиха ПСЖ

OFFNews 06 март 2019 в 23:59 1977 0

Снимка Facebook: Manchester United

Манчестър Юнайтед, който поради редица причини бе без основните си футболисти, победи с 3:1 Пари Сен Жермен в реванша от 1/8-финалите на Шампионската лига. Така, при общ резултат 3:3, с трите си гола на "Парк де Пренс" футболистите на мениджъра Оле Гунар Солскяер се класираха напред в турнира на богатите.

"Червените дяволи" на практика нямаше какво да губят и отборът показа добър футбол, като при малко повече късмет можеше да стигне до сензационния обрат. Солскяер не можеше да разчита на голяма част от титулярите си, след като поради травми аут бяха Антони Марсиал, Неманя Матич, Андер Ерера, Алексис Санчес, Фил Джоунс и Хуан Мата. Заради червен картон пък срещата пропусна звездата Пол Погба.

Ромелу Лукаку се разписа още във 2-ата минута, а десет след това Хуан Бернат успя изравни. Белгиецът обаче стигна до нов гол в 30-ата минута и така върна преднината на своя тим.

Инфарктният момент дойде в добавеното време на двубоя, когато с помощта на VAR съдията Дамир Скомина отсъди дузпа за Юнайтед, за игра с ръка на Преснел Кимбембе. Маркъс Рашфорд запази завидно хладнокръвие и се разписа.

В другия мач тази вечер също не беше скучно. Порто стигна до 1/4-финалите на надпреварата, след като елиминира Рома в драматичен реванш на стадион "Драгао". Първата среща в Рим беше завършила 2:1 в полза на "вълците".

Резултатът се повтори и в редовното време на реванша. Домакините откриха чрез Тикиньо Соареш в 26-ата минута, но десет по-късно капитанът на Рома Даниеле Де Роси изравни от дузпа.

В началото на втората част Порто отново поведе в резултата чрез Муса Марега, а резултатът се запази до края и мачът влезе в продължения. В тях Порто стигна до крайния успех с попадение от дузпа на Алекс Телес, отсъдена за нарушение на Алесандро Флоренци.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови