Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Магически Аякс детронира Реал Мадрид в Шампионската лига

OFFNews 06 март 2019 в 00:30 2336 1

Приказката на Реал Мадрид в Шампионската лига свърши с кошмар.

“Кралският клуб”, който спечели безпрецедентните три поредни трофея (никога преди това друг клуб дори ве бе успявал да дублира успеха си) в турнира, отпадна още в 1/8-финалите след унизителна загуба с 1:4 на “Сантяго Бернабеу” от холандския Аякс, който показа великолепен футбол и загатна за нещо голямо. Така Аякс преодоля пасива от 1:2 след първия мач в Амстердам и се класира за 1/4-финалите за първи път от 2003 година насам.

Късметът не беше на страната на Реал в този мач, след като на два пъти гредите спасиха гостите от попадения след удари на Рафаел Варан (4) и Гарет Бейл (42). През първото полувреме Реал остана и без двама основни футболисти в лицето на Лукас Васкес и Винисиус, които се контузиха. Това не омаловажава успеха на холандците, които спечелиха след попадения на Хаким Зиеш (7), Давид Нерес (18), вездесъщият в този мач Душан Тадич (62) и Ласе Шьоне (72).

За Реал Мадрид почетно се разписа Марко Асенсио (70). Над всички в мача беше сърбинът Тадич, привлечен само за 13 милиона евро от английския Саутхамптън.

В другия мач от вечерта Тотнъм се класира на 1/4-финала в Шампионската лига. Английският тим спечели и реванша с Борусия (Дортмунд) на "Сигнал Идуна Парк" с 1:0 и с общ резултат 4:0 си осигури продължаване в следващата фаза. През първото полувреме героят за гостите бе вратарят Юго Лорис, който отказа играчите в жълто и черно с няколко блестящи спасявания. В началото на втората част в Хари Кейн довърши съперника, с точен изстрел в 49-ата минута, като това се оказа и победният гол в срещата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!