Нова и БНТ ще излъчват съвместно европейското по футбол

OFFNews 25 март 2021 в 15:38 5288 0

Каналите на Нова Броудкастинг Груп и на БНТ ще излъчват съвместно европейското първенство по футбол това лято, съобщиха двете телевизии.

Всички мачове от първенството, 27 от които на живо, ще могат да бъдат проследени в каналите на Нова.

Срещите от УЕФА ЕВРО 2020 ще бъдат излъчени съвместно с телевизионните канали БНТ 1 и БНТ 3.

Три от ключовите двубои ще се излъчват едновременно и по Нова, и по БНТ. Това са откриването на 11 юни (22:00 ч.), когато един срещу друг излизат отборите на Турция и Италия; двубоят от груповата фаза между Унгария и Франция на 19 юни 916:00 ч.) и финалът на първенството на 11 юли (22:00 ч.).

От 25 март по DIEMA SPORT 2 стартира магазинното предаване, посветено на първенството, “Пътят към УЕФА ЕВРО 2020“. То ще се излъчва всеки четвъртък вечерта. В първия от 12-те епизода зрителите ще могат да се запознаят с белгийския национален отбор и с тима на Северна Македония. Поредицата „Пътят към УЕФА ЕВРО 2020“ ще бъде излъчена и по Българската национална телевизия в уикендите, предшестващи шампионата. 12-те епизода влизат в програмата на БНТ 1 в събота и неделя от 17:30 ч. Първото предаване ще бъде излъчено на 24 април.

УЕФА ЕВРО 2020 бе отложено с година заради пандемията, но запази годината 2020 в името си.

Своя дебют в домакинството на Европейското първенство по футбол ще направят осем града и седем държави. Футболните срещи ще се проведат в Лондон, Мюнхен, Рим, Баку, Санкт Петербург, Букурещ, Амстердам, Дъблин, Билбао, Будапеща, Глазгоу и Копенхаген. За първи път мачове от финалния турнир ще има на територията на Азербайджан, Русия, Румъния, Република Ирландия, Унгария, Шотландия и Дания.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!