Николай Бодуров: Новите момчета в националния отбор са пердета

OFFNews 07 септември 2018 в 11:17 4460 0

Снимка Facebook: Български национален отбор по футбол/ Bulgaria national football team

Защитникът на националния отбор Николай Бодуров сподели, че Господ е помогнал на "лъвовете" за победата с 2:1 над Словения в турнира Лига на нациите.

"Всички знаем, че нямаме футболисти-звезди. Знаем, че трябва да се раздаваме на 100%, за да имаме резултати. Днес всички се раздадохме на 100% и Господ ни възнагради.

Колективът в отбора е прекрасен, всички сме приятели. Себераздаване! Нямаме големи имена, борим се всеки един за друг, това е. Новите момчета са добре, пердета са, имат качества, нямат да имат проблеми с аклиматизацията", каза Бодуров.

Младият талант Божидар Краев не скри радостта си, след като той се разписа два пъти за победата с 2:1, благодарение на което българите стартираха успешно новия турнир Лига на нациите.

"Чувството да вкараш за родината е прекрасно. Радостен съм, че зарадвахме много българи точно на празника. Чувството да вкараш за родината, за България, не може да се опише. Работя, тренирам, развивам се и вървя напред", каза Краев за БНТ1.

"Получих само удар в прасеца, но не е сериозно. Мачът с норвежците е след три дни. Силен отбор са. Имам познат там, с който сме играли в Мидтиланд, така че знам колко силен отбор са. Не знам точно какво можем да очакваме, но играят силов и директен футбол", завърши халфът.

Националният селекционер Петър Хубчев пък призна, че в крайна сметка "лъвовете" не са играли толкова добре и са спечелили, благодарение на себераздаването.

"България спечели със себераздаване, не точно с добра игра. Макар и да съм все още под емоция, спечелихме благодарение на себераздаването.

Не играхме толкова добре, но се борехме наистина за националния отбор. Това е първата крачка, която трябва да задържим. Пролича си колективът, имаше и тактическа дисциплина.

Всичко в София беше на ниво и го пренесохме тук. Но чисто футболно, няма да се заблудим. Някои неща са далеч от нас. Гледали сме Норвегия, но все още няма защо да мислим за тях", каза Хубчев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови