Краев носи победа на България в Лигата на нациите

OFFNEWS 07 септември 2018 в 00:13 2671 0

Бившият капитан на Левски Божидар Краев донесе победата на България с 2:1 над Словения като гост на старта на новия турнир на УЕФА - Лига на нациите. В другия мач от група 3 на дивизия С Норвегия надви с 2:0 Кипър у дома. В неделя България приема Норвегия във втория си мач от надпреварата.

Мачът започна отлично за българите, които откриха резултата още в третата минута на срещата. Кирил Десподов получи топката от защитата и я пусна към Божидар Краев, който напредна няколко метра към наказателното поле и стреля от около 25 метра в долния десен ъгъл на вратата на Вид Белеч.

След попадението нашите се дръпнаха по-назад и разчитаха предимно на контраатаки. В 40-та минута Нейц Скубиц подаде от дясното крило и Миха Зайц засече топката с глава за 1:1.

Второто полувреме започна с натиск на словенците, който обаче позволи на българите да използват силното си оръжие в този мач - преса и бърза контра. Още първата се оказа успешна, след като Краев се озова сам срещу вратаря в 59-та минута и този път го преодоля с дрибъл, за да вкара на празна врата за 2:1.

До края словенците нямаха идея как да стигнат до победата и тя закономерно остана на сметката на българите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови