Националите по футбол се изложиха и срещу Гибралтар

OFFNews 09 юни 2022 в 23:45 3389 1

След 2:5 срещу Грузия в Разград, в четвъртък вечер националите по футбол записаха 1:1 като гост на най-слабия отбор в Европа - този на Гибралтар. В другия мач от група 4 в дивизия С на Лигата на нациите Северна Македония допусна поражение у дома от Грузия.

Именно на грузинците гостуваме в следващия си мач и определено воденият от Георги Иванов - Гонзо тим го чакат тежки моменти.

Георги Минчев откри резултата с глава в добавеното време на първото полувреме. Лиъм Уокър изравни от дузпа в 61-ата минута.

Временният селекционер Георги Иванов - Гонзо извърши осем промени в титулярния състав в сравнение с мача срещу Грузия в неделя. Андриан Краев изигра първия си двубой с екипа на България.

През първото полувреме двата отбора си размениха по едно положение преди в допълнителното време на първата част Георги Минчев да прати топката във вратата на домакините с глава. Това бе първо попадение за Минчев с екипа на България.

След паузата домакините упражниха натиск и логично стигнаха до гол. В в 55-ата минута Брито стреля от пряк свободен удар, а топката излезе в корнер след рикошет в ръката на Андриан Краев. Главният съдия Петри Вилианен отсъди дузпа след консултация с видео асистент арбитъра, а Лиъм Уокър реализира 11-метровия наказателен удар, като прати вратаря Вуцов в обратния ъгъл.

Българите бяха безпомощни в опита си да стигнат до победата. Последната им възможност беше в шестата минута на допълнителното време, когато Илиев подаде за Георги Минчев, който отблизо пропусна до осигури успеха за България. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2073

1

Johnny B Goode

10.06 2022 в 04:49

Гибралтар???
Там няма дори и стадион доколкото си спомням. Сигурно затварят летището и играят на него.
Ама то нашите и пингвините от Антарктида сигурно ще ги бият.
 
X

Да помогнем на украинските деца!