Националите по футбол станаха за смях срещу Грузия, Ясен Петров хвърли оставка

OFFNews 05 юни 2022 в 23:50 4611 2

Националният отбор по футбол записа огромна срамна страница в историята си, след като допусна загуба с 2:5 от Грузия в среща от група 4 в дивизия "С" на Лигата на нациите, който се изигра в Разград. Селекционерът Ясен Петров обяви след мача оттеглянето си от поста.

В първата си среща от турнира националите завършиха 1:1 с Република Северна Македония и в дните преди мача с Грузия афишираха амбиции да подобрят представянето си. Нищо от това обаче не се случи и видя на терена.

Още 4-ата минута Зурико Давиташвили откри резултата в полза на гостите, а в 32-ата минута Андреа Христов си вкара автогол. В 50-ата минута Атанас Илиев върна един гол.

Две минути след това Буду Зивзивадзе вкара трето попадение за гостите. В 58-ата минута Хвича Кварацхелия се разписа от дузпа за 1:4. В 69-ата минута Валери Казаишвили се разписа за пети път в нашата врата. В 82-ата минута точен беше Илиян Стефанов.

В добавеното време на двубоя рефепът Фабио Мареска отиде да прегледа с ВАР дали има дузпа за Грузия, след което я свири.

Тя бе за игра с ръка на Виктор Попов. Зад топката застана Ника Квеквешкири, който прати топката в страничния стълб, което направи резила за националите с една идея по-малък.

От трибуните последваха викове „Оставка“ и в крайна сметка феновете я получиха от Ясен Петров.

Загубата за България срещу грузинците е първа от 1995 година насам.

Българите нямат победа в шест поредни срещи и са на трето място във временното класиране с една точка, докато Грузия е с пълен актив от 6 точки на първата позиция. В следващата си среща националите се изправят като гост срещу Гибралтар, а мачът е на 9 юни.

"То е ясно, аз нямам моралното право да остана. Мисля, че ще се разделим, което е съвсем нормално. Дано този друг човек, който дойде, да успее да мотивира момчетата. Аз пак казвам – нямам моралното право да остана", коментира Ясен Петров. Очакванията са временно отборът ни да бъде поет от техническия директор на БФС Георги Иванов - Гонзо.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

6145

2

kokoten

06.06 2022 в 14:32

Не,проблема не е в играчите,а в самозабравилия се,нагъл и абсолютно некомпетентен "ръководител" Боби Михайлов....за цялата пасмина около него начело с Домузчиев,мутрата Стефанов и ромчето Лечков няма какво да говорим....от 15 години се говори,че са нужни нови хора,ама тия боклуци не пускат кокала....ако и Гибралтар ни "поднесе" изненадата да играе добре(което няма да бъде никаква изненада,освен за Перуката и сие),по-добре е да се отнеме лиценза на БФС,а смешните отбори "Лудогорец(служебния шампион)ЦСКА(вечно обидения и прецакан от някого смешен отбор),за "ЛеЦки"(не знам какво да кажа,освен да продължават да събират пари),а всички останали некадърници спокойно с тая игра ще стигнат до "Ю" група на света...а ние,нещастниците,ще стоим и ще попиваме идиотиите на Перуката и паплачта около него,ще гълтаме горчива бира и ще чакаме бъдещите успехи...а наздраве...

1005

1

Блейк7

06.06 2022 в 09:17

От 20 години все сменят треньорите, но май проблема ще се окаже че е в играчите ;-)
Исмам да кажа, че с далавераджийство и подкупи в националните първенства това е резултата.
Също така, наложената практика в юношеските школи да се издигат не можещите, а синовете на имащите - това е резултата.
 
X

Да помогнем на украинските деца!