Моуриньо се появи с инициалите на Раниери, обвини играчите на Лестър

OFFNews 24 февруари 2017 в 19:03 2996 0

Жозе Моуриньо демонстрира невероятно уважение към Клаудио Раниери. В знак на съпричастност с уволнения от Лестър италианец, Специалния излезе с уникално горнище на брифинга днес. Мениджърът носеше инициалите CR на екипа.

Въпреки че темата беше мачът на Манчестър Юнайтед, Жозе не пропусна темата с Раниери. "Чета и слушам разни неща за играчите и уволнението на Раниери. Ако са верни или дори частично истински, това е срамно.

Някои хора се забравиха, започнаха сезона с пазарлъци за трансфери, нови договори, повече пари. А забравиха кой ги докара до това ниво. Пълен егоизъм", изригна Моу.

"Когато ме уволниха като шампион от Челси миналия сезон, бях ядосан. Но сравнение с това, което направи Клаудио, моето е нищо. той написа една от приказките във футбола. Този човек заслужава да кръстят стадиона на негово име, те го уволняват", продължи в типичния си стил мениджърът на Манчестър Юнайтед.

По-рано той написа в профила си: "Шампионът на Англия и треньор на година на ФИФА е уволнен! Това е новият футбол, Клаудио. Продължавай да се усмихваш, приятелю! Никой не може да заличи историята, която сътвори".

Иначе водещите играчи на Лестър са причината Клаудио Раниери да бъде изненадващо уволнен въпреки историческия успех на "лисиците", спечелили титлата в Англия през миналия сезон. Според "Скай спортс" собствениците са инициирали среща с футболистите на сутринта след загубата от Севиля с 1:2 в Шампионската лига.

В разговора, на който самият Раниери не е присъствал, играчите са заявили, че отношенията им с италианския мениджър и неговия екип са се влошили драстично. От клуба изтъкнаха като причина за уволнението нарастващата опасност от изпадане.

Отстраняването на Раниери потресе футболната общественост и беше оценено като позорно решение, каквото 65-годишният италианец не заслужава. "След всичко, което Раниери направи за Лестър, да го уволниш, е необяснимо и непростимо", каза Гари Линекер, бивш нападател и на Ледстър.

"Не бях изненадан, но съм разочарован. Той свърши страхотна работа в Лестър. Когато отборите не вървят, собствениците предприемат панически ходове, което е тъжно. Той обаче може да си тръгне с високо вдигната глава", каза бившият мениджър на Тотнъм Хари Реднап.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови