Лестър уволни Раниери, светът погнусен

OFFNews 24 февруари 2017 в 08:15 3232 1

Срам, позор, безскрупулност! Светът побесня, след като Лестър уволни мениджъра си Клаудио Раниери. Италианецът направи от абсолютния аутсайдер шампион на Англия за първи път в историята при сензационния коефициент 1 към 5000. И заслужено стана треньор на годината за ФИФА.

Лестър прескочи и групите на Шампионската лига, като в първия осминафинал падна 1:2 в Севиля, повече от добър резултат. Но е пред изпадане от английския елит. 

„Неговият статут на най-успешния мениджър в историята на Лестър не може да бъде под въпрос. Лошите резултати през настоящия сезон обаче и опасността от изпадане ни кара да вземем решение, което е болезнено, но е и в интереса на клуба” се казва в официалното съобщение.

„Това със сигурност е най-трудното решение, което взимаме, откакто придобихме клуба преди 7 години. Трябва обаче да поставим интересите на отбора на първо място. Клаудио постигна невероятни неща и ние винаги ще му бъдем благодарни. Не очаквахме да се борим за титлата, но и позицията, в която се намираме, ни кара да реагираме 13 мача преди края” заяви вицепрезидентът Сривадханапрабха.

Жозе Моуриньо беше сред първите реагирали: "Шампион на Англия. Мениджър на годината на ФИФА. Уволнен. Това е модерният футбол, Клаудио. Продължавай да се усмихваш, приятелю. Никой не може да изтрие историята, която ти написа", сподели мениджърът на Манчестър Юнайтед в социалните мрежи.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови