Меси с нова атака към шефовете на Барселона заради Суарес

OFFNews 25 септември 2020 в 15:39 2502 0

Капитанът на Барселона Лионел Меси поде поредната си атака към ръководството на клуба заради начина, по който се е отнесло с партньора му в нападение Луис Суарес, който напусна в посока Атлетико Мадрид тази седмица. Уругваецът подписа договор за две години с "дюшекчиите", а Барселона ще получи скромна сума между 4 и 6 милиона евро под формата на бонуси.

Меси, който заплаши с напускане каталунците миналия месец и наскоро отправи критики към президента Джосеп Мария Бартомеу за управлението на клуба, сподели, че уругваецът, третият реализатор в историята на Барса, е бил третиран несправедливо от клуба. Новият наставник Роналд Куман се обадил на Суарес няколко дни, след като застанал начело на „блаугранас“, и информирал нападателя, на когого му оставала година от договора, че не е повече желан. Бартомеу оставил уругваеца извън списък с евентуално напускащи след унижението от Байерн с 2:8 в Шампионската лига през август.

"Заслужаваше достойно сбогуване, което да ти приляга – един от най-важните играчи в историята на клуба, постигайки страхотни неща както за тима, така и на индивидуално ниво. Не заслужаваше да те изхвърлят по този начин. Но истината е, че на този етап нищо не може да ме изненада", написа Меси на официалния си профил в Инстаграм, цитиран от БГНЕС. Суарес отдаде дължимото на аржентинеца в своята прощална пресконференция в четвъртък, напомняйки, че всички са му казвали "да внимава" със звездата, но казвайки, че двамата са станали най-добри приятели, както и отлични партньори в атака.

"Ще бъде странно да те видя в друг екип и дори по-странно да се изправя срещу теб на терена. Вече започнах да си представям, но днес влязох в съблекалнята и наистина го усетих. Ще бъде толкова трудно да не споделям всеки ден с теб както на терена, така и извън него", добави Меси. Познат като спокоен и скромен на терена, Меси започна да критикува ръководството миналата година. През януари той нападна спортния директор Ерик Абидал, през април нападна Бартомеу и Борда на клуба за справянето с финансовите затруднения и намаляването на заплатите, докато през юли той даде гневно интервю след поражение от Осасуна, разкритикувайки съотборниците си за представянето в срещата.

Барса стартира новия сезон в Ла Лига след удължена почивка заради ангажиментите в ШЛ с домакинство на Виляреал в неделя.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови