Край на сагата: Меси остава в Барселона с нежелание

OFFNews 04 септември 2020 в 20:27 2583 0

Голямата звезда на Барселона Лионел Меси ще остане в клуба и през следващия сезон. Това обяви самият той в интервю за Goal, цитирано от БГНЕС, в което разкрива защо е изразил официално желанието си да напусне каталунците.

“Когато казах на съпругата си и децата си своето желание да напусна Барселона, това бе една брутална драма. Цялото семейство започна да плаче, децата ми не искаха да си тръгва от Барселона и да сменят училище. Но аз гледах по-надалеч и исках да се състезавам на най-високо ниво, да печеля титли и да се боря в Шампионската лига.

Понякога може да спечелиш Шампионската лига или да загубиш, защото там е много трудно, но важното е да се бориш. Да се бориш, а не да се разпадаш, както стана в Рим, Ливърпул и Лисабон. Всичко това ме доведе до решението, че искам да си тръгна”, коментира Меси.

“Бях сигурен, че имам правото да си тръгна свободно, защото президентът винаги е казвал, че след края на сезона мога да реша дали да остана или да си тръгна. Сега те твърдят, че не съм бил казал решението си до 10 юни, а на 10 юни ние играехме в Ла Лига и бяхме по средата на този ужасен коронавирус. Тази болест промени целия сезон.

Това е и причината да продължа да играя в този клуб. Ще продължа да играя, защото президентът ми каза, че единственият начин да си тръгна е да платя 700 милиона евро, а това е невъзможно”, допълва шесткратният носител на Златната топка.

“Имаше още един начин и той беше да отидем на съд. Никога не бих се съдил с Барса, защото това е клубът, който обичам, който ми даде всичко. Това е отборът на живота ми, изградих своя живот тук. Барса ми даде всичко и аз дадох всичко на Барса. Никога не ми е минавало през ума да съдя Барса”, каза още Меси.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови