Майкъла: Лудогорец е еталон, Левски и ЦСКА са двата клуба на България, всичко друго е изкуствено

OFFNews 15 септември 2017 в 13:56 1993 0

Лудогорец е еталон у нас как се работи и как се печелят пари от футбол, заяви бившият защитник на ЦСКА Георги Илиев - Майкъла в студиото на Спортал.

Той се похвали, че е хванал знака на срещата с Истанбул ББ - Х. Според него турският тим е бил прехвален. Обяснението на Майкъла за успеха на Лудогорец е в професионализма при правенето на селекция, тъй като не се допускат нездрави договорки между треньори и агенти на играчи.

"Започнаха от базата и сега си берат плодовете. През ЦСКА минаха 150 милиона лева и нищо не остана. Сега обаче нещата са различни. Вече в ЦСКА не правим гръмки трансфери, работим си в Панчарево. Гриша Ганчев работи професионално. Най-добрите треньори минаха през Литекс, да сте чули някой да съди ловешкия тим за неизплатени заплати. Аз одобрявам това, което направи Гриша Ганчев при придобиването на ЦСКА. Венци Стефанов, момчето, също се опитва да прави нещо в Славия. Всички го питат защо не купува играчи, а прави терени. Така се прави.

Клубът фалира реално заради хора, които се бият в гърдите, че обичат ЦСКА. В България се откраднаха 4 милиарда, това е кражбата на последните 200 години в света. Същото в по-малка степен се случи в ЦСКА", каза Майкъла.

Той недоумява как до търга за емблемата и имуществото на фалиралото дружество са допуснати лица и фирми, които нямат нищо общо с армейския клуб.

"Аз инвестирах 800 000 лв на "Българска армия" и какво? Спортното министерство си апортира всичко. Това го няма никъде по света. След като можеш да направиш 30 милиона данъци и да си продадеш фирмата на някой голтак, значи всичко може.

Според мен трябваше да си извървим пътя до "А" група, но да не забравяме, че покрай ЦСКА в Първа лига влязоха и Верея, и Локо ГО. Проблемът в ЦСКА дойде от високите заплати. Около предишните собственици се въртяха хора, които ги заблуждаваха за трансферите", коментира Майкъла. Според него ЦСКА и Левски са топклубовете на България, а всичко останало е изкуствено създадено. Той каза също, че не таи обида към Георги Василев за думите му, че е една от "змиите" на "Армията". 

"Извадили го от архивата, дали го е казал, дали са го накарали да го каже, не знам. Аз го уважавам, но той е треньор за България. Той ми е под достойнството, но е за местна консумация, не ми е на нивото", коментира още Майкъла. Той сподели също, че малшанс му е попречил да играе повече за националния отбор, а управлението на Боби Михайлов определи като "прекрасно".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!