Майкъла с признание: Този клуб е Литекс, има право да играе в Европа

OFFNews 25 юни 2017 в 18:30 3580 0

Експертно мнение по казуса с участието на ЦСКА-София в Европа даде Георги Илиев. Майкъла е фен на тима на Гриша Ганчев. Ето какво каза той в предаването "Код Спорт" на ТВ+.

"Футболният съюз си изигра много правилно картите и Боби Михайлов е много прав. Това не е нов клуб. Това е клубът Литекс и той си има лиценз. Не е регистриран нов ЦСКА от две години, както всички коментират. По правните документи това си е Литекс, като Етрополе под името ЦСКА купува лиценза на Литекс и Литекс става ЦСКА (София).

Футболният съюз издава документи, че ЦСКА има право да играе и е нормално да играе. Стана втори и ЦСКА си завоюва правото да участва в евротурнирите, въпреки че е с лиценза на Литекс. Мисля, че би трябвало да ни допуснат да участваме", сподели Майкъла. И се върна на драматичните 15 минути преди жребия.

"Трагедия! Не мога да си го обясня. От една година говоря, че ако е нов клуб, не би трябвало да участваме три години. Има правила. Много пъти задавахте въпроса на Футболния съюз - ЦСКА ще участва ли в евротурнирите, ако стане втори? Това беше още преди една година.

Всички казваха: "Чакай, да дойде времето да се класира ЦСКА". Съвсем спокойно можеше да се пусне едно писмо. Мисля, че и от Управата на ЦСКА трябваше да поискат едно писмо чрез Футболния съюз до УЕФА - ако станем втори, имаме ли право да участваме в турнирите?

Елементарно е вече. В ХХI век сме, комуникациите вече са толкова напреднали. Има имейли, ако не са чували. Хората ще ти отговорят. Но не може да ти дадат лиценз в петък, ЦСКА отива с делегация и в понеделник половин час преди жребия да ти кажат Дунав (Русе) се изписва по-добре от ЦСКА и ще играе Дунав", заключи той.

Георги Илиев смята, че УЕФА е бяла и няма как да се поддаде на манипулации. Той се изсмя, че юристът Георги Градев или Кирил Домусчиев могат да влияят на европейската централа.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови