Лудогорец отпадна от Шампионската лига след втора загуба срещу Динамо Загреб

OFFNews 10 август 2022 в 00:41 3814 1

Лудогорец

Снимка Официален сайт на Лудогорец

Лудогорец

Първенецът на България Лудогорец отпадна от борбата за влизане в групите на Шампионската лига след второто си поражение срещу Динамо Загреб. В среща-реванш от третия квалификационен кръг на най-силния клубен турнир в света българският шампион загуби с 2:4 като гост срещу първенеца на Хърватия и след общ резултат 3:6 ще играе в квалификациите за влизане в груповата фаза на Лига Европа.

Разградчани завършиха срещата с осем футболисти заради червени картони на Доминик Янков, Рик Джонатан и Жан Карничник.

Още в четвъртата минута Ариан Адеми стреля стреля силно от наказателното поле, но Симон Слуга отби удара му.

Натискът на "сините" даде резултат в 12-ата минута, когато Йосип Дръмич вкара гол с глава след центриране на Стефан Ристовски.

В 17-ата минута Доминик Янков отправи мощен изстрел, който беше отбит от Ливакович. След това българският национал беше отстранен от игра за нарушение срещу Адеми, което доведе до втори жълт и червен картон за Янков.

В 25-ата минута главният съдия Беноа Бастиен отсъди дузпа за нарушение на Антон Недялков срещу Дарио Шпикич. Мислав Оршич хладнокръвно реализира 11-метровия наказателен удар.

Малко преди края на първото полувреме грандът от Загреб отбеляза още един гол. Оршич проби в наказателното поле, справи се с лекота със защитата на "орлите" и отново преодоля Симон Слуга.

Дълбоко в допълнителните минути Лудогорец върна едно попадение, след като националът Кирил Десподов не остави никакъв шанс за Ливакович с мощен изстрел.

В 48-ата минута главният съдия Бастиен отсъди дузпа за Лудогорец след игра с ръка в наказателното поле на Дино Перич. Френският арбитър се консултира с ВАР преди да вземе крайното решение.

Кирил Десподов направи резултата 3:2 след точно изпълнение на 11-метровия наказателен удар.

В 73-ата минута на двубоя Лудогорец остана с девет човека на терена, след като Рик Джонатан удари в лицето съперник и получи втори жълт картон.

Десет минути след това Жан Карничник фаулира Мислав Оршич в наказателното поле, а зад топката застана Бруно Петкович, който отбеляза за крайното 4:2.

Карничник първоначално получи жълт картон, но след това арбитърът Беноа Бастиен преразгледа ситуацията и отстрани от игра защитника на разградчани.

В самия край на редовното време мениджърът на "зелените" Николай Кирчев също получи червен картон заради реплика към съдиите от резервната скамейка.

В плейофа за влизане в Лига Европа тимът на Лудогорец ще се изправи срещу Жалгирис. Литовците отпаднаха от Шампионската лига след равенство 1:1 у дома с Будьо/Глимт. Първата среща завърши с разгром от 5:0 в полза на норвежците.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови