Ботев (Пловдив) се подсили с бивш играч на Лудогорец

OFFNews 03 август 2022 в 11:38 2050 0

Елвис Ману

Снимка Официален сайт на Ботев (Пловдив)

Елвис Ману

Ботев (Пловдив) привлече атакуващия футболист Елвис Ману, съобщиха от клуба. Нападателят парафира своя контракт с „канарчетата“ снощи, а днес ще проведе първа тренировка с "жълто-черните".

Нидерландският стрелец прекара година и половина в тима на Лудогорец, като с разградчани той стана шампион на България за сезон 2020/2021 и спечели Суперкупата на страната. За "орлите" Ману изигра общо 57 мача, в които реализира 16 гола и направи седем асистенции. В Европейските клубни турнири нападателят има 14 срещи за българския шампион, в които е вкарал 6 попадения.

Елвис Ману е роден на 13 август 1993 година в Дордехт, Нидерландия. Юноша е на местния Фейенорд, като в родината си е играл още за Камбуур, Екселсиор и Го Ахед Ийгълс. В кариерата си офанзивният футболист е защитавал цветовете и на английските Брайтън и Хъдърсфийлд, както и на турските Генчлербирлиги и Алхисарспор.

За последно Ману бе част от полския Висла Краков, за който през пролетта на миналия сезон изигра 11 мача и реализира 2 гола.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови