Лудогорец обърна резервите на Хофенхайм

OFFNews 28 септември 2017 в 23:55 4328 0

Шампионът Лудогорец постигна първа победа в групите на Лига Европа, след като надигра в Разград германския Хофенхайм с 2:1 в двубой от втория кръг на надпреварата.

"Орлите" допуснаха ранен гол, но успяха да обърнат развоя на мача срещу германския тим, който излезе предимно с резервите си, като запази титулярите за битките в Бундеслигата, където върви втори във временното класиране.

В първия си мач от надпреварата "орлите" удържаха 0:0 с турския Истанбул ББ  и така събраха четири точки, което им отрежда второ място в група С. Лидер с пълен актив от 6 точки е португалският Брага, който удари тази вечер Истанбул ББ с 2:1 у дома.

Срещата в Разград започна изключително добре за немците и още във 2-ата минута те стигнаха до аванс в резултата.

Козмин Моци направи груба грешка и подари топката на Кадерабек, а той комбинира с Ут, който навлезе в наказателното поле и после намери чеха и в крайна сметка гостите стигнаха до аванс. "Орлите" натиснаха своя съперник и стигнаха до изравнителен гол в началото на втората част.

Капитанът Светослав Дяков с прекрасен удар преди дъгата матира противниковия страж.

Обратът настъпи в 72-ата минута. Тогава Кампаняро видя Лукоки, който бе в ляво на наказателното поле и с прекрасен удар прати топката в горния далечен ъгъл и вдигна публиката на крака. До края Лудогорец пропусна да направи успеха си по-убедителен след удари на резервите Кешеру и Горалски.

ЛУДОГОРЕЦ - ХОФЕНХАЙМ 2:1
0:1 Кадерабек 2
1:1 Дяков 46
2:1 Лукоки 72

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови