Лудогорец допусна шокираща загуба от Дунав

OFFNews 09 април 2017 в 21:45 4283 0

Шампионът и лидер в класирането Лудогорец допусна шокираща домакинска загуба с 0:1 от новака Дунав Русе в първи мач от плейофите на първата шестица.

По този начин тимът от Русе прекъсна серията на българския шампион от 24 мача без поражение в Първа лига и защити репутацията си на "черна котка" за разградчани.

Преди началото на срещата бе почетена паметта на бившия футболист и треньор на „драконите“ Борислав Богомилов. Известният като „Шивача“ футболист почина на 8 април, събота, от тежко заболяване.

Двубоят започна равностойно, като липсваха опасности пред двамата вратари. Постепенно домакините овладяха инициативата, като дори в 17-ата минута атака отдясно завърши с опасен изстрел на Сисиньо, който не намери целта. Малко по-късно и Антонов трябваше да се намесва след удар от 20-ина метра на Вандерсон.

В 23-ата минута пък бърз пробив на Карагарен бе спрян от бранител пред наказателното поле на Лудогорец, като останаха съмнения за нарушение, но реферът Драгомир Драганов прецени, че няма достатъчно основания за да отсъди фаул. Малко по-късно гредата помогна на Антонов, след като Клаудиу Кешеру засече с глава центриране отдясно на Сисиньо.

В 45-ата минута Самир Аясс откри резултата с първия дунавски изстрел към противниковата врата. Един от най-ниските футболисти на терена засече с глава центриране отляво на Христофор Хубчев и прати топката зад Ренан дос Сантос за 0:1.

През втората част домакините играха много активно, но играта не им се получаваше и те се изнервиха, но така и не стигнаха до гол.

Така последният съдийски сигнал дойде при 1:0 за гостите от Русе. В следващия си мач "драконите" приемат Черно море в Разград в мач от втория кръг на първата шестица в Първа лига на 15 април, събота, от 16:30 ч.

ЛУДОГОРЕЦ - ДУНАВ 0:1

0:1 Аясс 45

ЛУДОГОРЕЦ: Ренан, Натанаел, Сисиньо, Моци, Пластун, Кампаняро, Лукас Саша, Марселиньо, Вандерсон, Мисиджан, Кешеру

ДУНАВ: Антонов, Джалилов, Милчев, Марем, Хубчев, Патев, Аясс, Ненов, Карагерен, Костадинов, Мойеци

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!