Ливърпул продължава гонитбата с Челси

OFFNews 27 декември 2016 в 11:43 1658 0

Ливърпул приема Стоук Сити днес от 19,15 часа в последния мач от програмата на 18-ия кръг на Премиър лийг.

"Мърсисайдци" излизат с надеждата да поддържа темпото на Челси, който записа 12-а поредна победа вчера и има аванс от 9 точки на върха. При успех Ливърпул ще се върне на второто място. "Червените" са в серия от 15 поредни мача във Висшата лига без загуба.

Ливърпул за последно е печелил титлата през 1990 година, което е доста сериозен период, но феновете са обнадеждени, че с идването на мениджъра Юрген Клоп това ще се промени.

Тимът най-вероятно отново ще бъде без централния защитник Жоел Матип. Филипе Коутиньо е аут за двубоя. Даниел Стъридж се включи отлично срещу Евертън и имаше основна заслуга за победния гол, но по-вероятно е да започне двубоя от пейката, а Дивок Ориги да продължи да води атаката.

"Грънчарите" ще бъдат без Марко Арнаутович, който е наказан. Ибрахим Афелай обаче може да се върне в игра за първи път от април, когато скъса коленни връзки. Марк Хюз разчита на редица бивши играчи на Ливърпул, а сред тях е Джо Алън.

Ливърпул е спечелил пет от последните шест двубоя срещу Стоук Сити във Висшата лига. Единствената загубата в този списък обаче беше паметна. Тя дойде през май 2015 г., когато Стоук спечели с 6:1 в последния мач на легендарния капитан Стивън Джерард с екипа на мърсисайдци.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови