Любо Пенев пое дубъла на Валенсия

OFFNews 15 юли 2017 в 20:59 5173 0

Ръководството на Валенсия официално обяви назначението на Любослав Пенев. Българинът застава начело на дублиращия тим на “прилепите”, като договорът му е до 30 юни 2018 година.

Бившият национален селекционер е истинска легенда на "прилепите", където преминава от ЦСКА през 1989 година, когато е едва 23-годишен. Той остава на "Местайя" до 1995 година, като изиграва 167 мача и отбелязва 67 попадения.

Като цяло кариерата му в Испания е изключително впечатляваща, като той е стигал до капитан във всеки отбор, в който е играл, което изключителна чест за един чужденец.

Резервният тим на "бяло-черните", чието пълно име е Валенсия Местайя играе в трета група на Сегунда "Б" (б.р. трета дивизия на Испания).

В Испания Любо играе още за Атлетико Мадрид, СД Компостела и Селта Виго.

Най-силното му представяне в Испания е през сезон 1995-1996 година с Атлетико, когато клубът става шампион и печели Купата на краля. Пенев е най-добрият реализатор на отбора, вкарвайки 22 гола в 44 мача.


Помощници на бившия роден селекционер ще бъдат Давид Родригес (втори треньор), Хуан Монар (кондиционен треньор) и Унай Алба (треньор на вратарите). В сряда Пенев ще даде пресконференция в спортния център Патерна след първата си тренировка с момчетата.

"Вълнувам се, завръщам се у дома. Ще имам удоволствието да работя с млади момчета в дублиращия тим, ще мога да помагам в израстването на млади момчета, които ще захранват първия отбор.

Аз съм много амбициозен. Бях такъв като футболист, такъв съм и като треньор. Целта ми е винаги максимумът, борбата във всяка среща, стремежът да се спечели всеки мач и да се работи с максимална интензивност на всяка тренировка. Харесвам нападателния футбол, идеята е играчите да се забавляват на терена, да рискуват и да играят на ръба. Футболът е смесица между нападение и защита, но със сигурност мен ме интересува повече нападението", коментира Любо пред официалния сайт на "прилепите".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови