Левски ще играе в Лига Европа

OFFNews 24 май 2018 в 22:34 2702 0

Отборът на Левски ще играе в Лига Европа, след като победи Черно море с 4:1 в директния спор за последната евроквота. Така "сините" зарадваха феновете си навръх 104-ия рожден ден на клуба, който беше отбелязан днес.

Като цяло отборът на Делио Роси беше по-добрият на терена през всичките 90 минути и заслужено се поздрави с успеха. Резултатът откри Габриел Обертан в 24-ата минута, след като получи топката от Жорди Гомес. В 39-ата домакините стигнаха до втори гол.

Румънският нападател Серджиу Буш засече отблизо остро центриране отляво на Иван Горанов. Малко след почивката гостите върнаха интригата чрез Меди Фенуш след грешка на Горанов, който вместо да изчисти, му подаде топката.

До обрат не се стигна, тъй като с попадения на Васил Панайотов и Иван Горанов от дузпа в 74-ата и 82-ата минута Левски си осигури крайната победа.

По-рано през деня пък отборът на Дунав Русе си осигури оставане в елита и през следващия сезон, след като спечели с 2:1 баража с третия във Втория лига Царско село.

Двубоят се игра под проливния дъжд на клубната база на Ботев Пловдив в Коматево, като и трите попадения в мача паднаха след почивката. Преди това Дунав изпусна дузпа.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Да помогнем на украинските деца!