Левски напусна евротурнирите след късни голове срещу Айнтрахт

OFFNews 01 септември 2023 в 00:07 1582 0

Футбол

Снимка Официален сайт на Левски

Десет минути не стигнаха на Левски

Столичният гранд Левски приключи с тазгодишното си участие в европейските клубни турнири по футбол, след като загуби с 0:2 като гост на германския Айнтрахт във Франкфурт. Джесик Нганкам в 79-ата минута и Елиес Шкири в 86-ата бяха точни за домакините на "Дойче Банк Парк".

Така Айнтрахт спечели двубоя с общ резултат 3:1 след равенството 1:1 в София.

Айнтрахт изигра силно първо полувреме, което в по-голямата си част премина в половината на Левски. Германците отново, както и в първия мач, атакуваха предимно по крилата с пробиви до аутлинията, но центриранията не доведоха до удари. На няколко пъти централните бранители изчистиха топката, а веднъж Жереми Петрис подложи крак преди удар на Ерик Ебимбе от чиста ситуация.

Единствено Омар Мармуш получи реални шансове за гол, но и в двата случая ситуациите един на един с Пламен Андреев бяха спрени със засади. В първия мароканецът вкара, а във втория вратарят на "сините" спря удара.

Левски пък залагаше на контраатаки и още в началото на мача една от тях се получи. След грешка в защитата Уелтън бе изведен по лявото крило, след което бразилецът влезе в наказателното поле и стреля, но ударът бе блокиран. Друг шут на Цунами от далечно разстояние също попадна в тялото на защитник на Айнтрахт.

Домакините от Франкфурт направиха две много добри положения още на старта на второто полувреме. Грешка на Петрис подари топката на германците в наказателното поле, но два последователни удара бяха блокирани. Секунди по-късно френският бранител на "сините" бе прехвърлен и Ерик Ебимбе стреля от малък ъгъл. Топката обаче премина покрай гредата.

Айнтрахт продължи да доминира и стигна до логичен гол в 79-ата минута. Марио Гьотце бе изведен зад гърба на защитата на българите и подаде бързо към непокрития в наказателното поле Джесик Нганкам. Германският младежки национал, който се появи на терена девет минути по-рано, бе точен за 1:0 с едно докосване.

Интересното е, че Айнтрахт стигна до гола с човек повече на терена, тъй като Рикардиньо получаваше медицинска помощ край тъча. Той получи аркада след удар с ръка на съперник, но ситуацията не бе свирена в полза на Левски.

Българският тим се хвърли в атаки в следващите минути, но удар на резервата Асими Фадига бе блокиран. След края на тази атака Айнтрахт организира контра и отбеляза втори гол. В 86-ата минута Нганкам изведе Елиес Шкири срещу Андреев и той преодоля българския страж за крайното 2:0.

Това бе първо поражение на "сините" през този сезон в европейските клубни турнири. Левски спечели два пъти срещу македонския Шкупи, след което отстрани израелския Апоел Беер Шева с равен и победа.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!