Кралев: Ще следим стриктно финала за Купата

OFFNews 01 юли 2020 в 10:59 1472 0

Снимка bfunion.bg

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев предупреди организаторите на финала за Купата на България, че властите ще следят стриктно дали се спазват предписаните противоепидемични мерки.

Двубоят е администриран от Професионалната футболна лига, а съперници са ЦСКА и Локомотив Пловдив. Привържениците на двата отбора ще бъдат разпределени по равно в секторите, като максималният брой зрители е 12 000. Началото на мача е от 19,15 часа.

"Ще се следи стриктно за спазване на всички мерки. Професионалната футболна лига в случая носи пълната отговорност за организацията на срещата. За останалите мачове – отговорни ще са домакините. На пръв поглед тази бройка звучи стряскащо, но трябва да се съобразяваме с капацитета на стадиона.

Причината да се разреши такава бройка е, че капацитетът му е 44 000, което означава, че сме допуснали по-малко от 30%", коментира Кралев в предаването "Здравей, България" в ефира на Нова.

Той направи сравнение с мероприятията, които се провеждат в закрити пространства.

"При всички останали мероприятия на закрито се допускат до 50% от капацитета на помещенията. Няма медицински специалист, който да не се съгласи, че събитията на закрито са далеч по-опасни от тези на открито", каза още той.

"Много се коментира и фактът, че в други държави се допускат хора по стадионите. 15 държави са избрали да се играе футбол пред публика", каза Кралев.

Спортният министър призна, че неспазването на мерките за финала може да доведе до сериозни последствия. И предупреди – ако се случи това, ще се мисли за тотално спиране на феновете от стадиона, но след консултация със здравните власти.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови