Кърджали под обсада заради търга на ЦСКА

OFFNews 29 май 2017 в 21:17 3315 1

При засилени мерки за сигурност ще протече втория опит за търг за активите на фалиралия ЦСКА, сред които най-желана е емблемата. Търгът е насрочен за утре, 30 май, и ще се проведе в Кърджали, откъдето е синдик Дора Милева.

Първият опит беше на "Българска армия", но тя го прекрати под предлог, че представител на аматьорския ЦСКА 1948 не е допуснат от събралото се пред стадиона множество да подаде офертата си. Полицията в Кърджали ще отцепи периметър около апартамента в Кърджали, където ще се проведе мероприятието, за да не бъдат допуснати фенове в близост.

Ще има ангажирана и жандармерия, разказа пред bTV директорът на областната дирекция на МВР старши комисар Венцислав Момчилов.

Той не пожела да разкрие колко служители на реда ще бъдат ангажирани с взривоопасното събитие, но подчерта, че броят им ще бъде достатъчен. Осигурено е и присъствието на жандармерия.

"Може да се очаква всичко, но ние сме готови. Ще реагираме адекватно на всяка ситуация. Още от тази вечер в района ще има патрули. От едната страна на блока е пазарът, от другата - ромската махала. Това е предпоставка за ескалация на напрежение - говорим за ултраси, които могат да предизвикат напрежение с ромските фамилии. Всички хора в района са предупредени, издадени са полицейски разпореждания да няма паркирани автомобили в близост", обясни Момчилов.

По-рано през деня от ЦСКА 1948 изразиха притесненията си преди търга и настояха да бъдат взети всички мерки за спазване на правилата.

От ЦСКА-София пък обявиха, че ще излъчат на живо процедурата по клубната телевизия. Началото на търга е насрочено за 13 часа и трябва да приключи до 14. В сайта cska.bg дори беше публикуван физическият адрес в Кърджали, където ще се проведе търга в улеснение на феновете, които желаят да изразят позицията си по казуса утре.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови