Ексклузивно Борисов предложи Даниел Митов за премиер (обновена)

Как Ботев направи магията с дълговете

OFFNews Последна промяна на 12 април 2017 в 17:30 3692 1

Днес в Ботев Пловдив бяха извършени 2 много съществени и важни промени. От клуба оповестиха случилото се така:

Днес, 12 април 2017 г., се проведе Общо събрание на акционерите в ПФК Ботев АД. След извършено преструктуриране на вътрешнофирмените задължения на събранието бяха взети следните решения:

1. Стартиране на процедура за увеличаване на капитала на ПФК Ботев АД чрез непарична вноска от страна на мажоритарния собственик „Сдружение ПФК Ботев“.

2. Промени в устава на дружеството.

Пред PlovdivDerby.com представителят на Сдружение „ПФК Ботев“ Борис Гиздаков също разкри някои любопитни подробности.

Всъщност, какво означават двете точки, който са гласувани и приети на днешното Общо събрание на акционерите.

1. Стартиране на процедура за увеличаване на капитала на ПФК Ботев АД чрез непарична вноска от страна на мажоритарния собственик „Сдружение ПФК Ботев“. Акционерът „ПФК Ботев“, който държи 61% от акциите на Ботев Пловдив, ще предприеме увеличение на капитала.

Днес това решение е взето със съгласието на двамата акционери на клуба. Непаричната вноска всъщност е задълженията, които футболния клуб има към Сдружението. Както стана ясно от изказването на Борис Гиздаков пред PlovdivDerby.com, Сдружението вече е единственият кредитор на Ботев Пловдив.

Казано още по-просто: Сдружение „ПФК Ботев“ ще си „купи“ акции на футболния клуб, „плащайки“ ги с задълженията, които клуба има към Сдружението. Това от своя страна ще доведе до намаляване на броя на акциите на другия акционер. С колко Сдружението ще увеличат акциите си предстои да се разбере, след като бъдат назначени вещи лица от Агенцията по вписванията, които ще трябва да направят оценка на дълговете на клуба към Сдружението.

2. Промени в устава на дружеството.
До този момент в Ботев Пловдив не можеха да се вземат каквито и да било важни и значими управленски решения, поради причината, че акциите на мажоритарния акционер Сдружение „ПФК Ботев“ не бяха достатъчни. Днес устава на АД-то е променен и в Ботев решения ще се взимат и узаконяват с гласовете на 51% от акционерите.

Тоест от днес Сдружение „ПФК Ботев“, които притежават 61% от Ботев Пловдив, ще могат да управляват клуба пълноценно и еднолично. Примерно: Ако Сдружението реши да смени целия Борд на директорите, то това може да се извържи без тежестта на акциите на другия акционер.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови