Изпратихме Шпайдела в последния му път

OFFNews 31 юли 2019 в 13:08 2122 0

Стотици фенове и десетки бивши футболисти и свързани с играта изпратиха в последния му път легендарния треньор Васил Методиев - Шпайдела. Той почина в понеделник на 84-годишна възраст.

Поклонението на бившия треньор на Левски и Локомотив София се състоя днес в църква "Успение Богородично" на пл. "Ручей" в кв. "Белите брези" в София.

На събитието присъстваха изпълнителният директор на Левски Павел Колев, наставникът Петър Хубчев и помощникът му Георги Донков, клубната легенда Наско Сираков, капитанът в състава на Шпайдела - Пламен Николов и бившият финансов директор Константин Баждеков, Кирил Ивков, Цанко Цветанов, Емил Велев, Антони Здравков, Войн Войнов, Геле Станков, Саид Ибраимов и други.

Сираков сподели спомени за работата с Шпайдела по време на силния период на "сините" през 80-те години на миналия век.

"Той е легенда на българския футбол, разбира се. Той е толкова значима фигура. Лошото е, че за година, година и нещо, се разделяме с изключително много и важни фигури във футбола.

Българският футбол губи изключителни личности. Жалко е, че през последните 10 години не се възползвахме от знанията им във футбола и затова футболът ни е на такова дередже.

Шпайдела ни даваше всичко, най-вече самочувствие. Още с идването, той се опита да ни вкара в главите, че сме най-добрите. Като мотиватор е сред малкото хора в нашия футбол", каза Сираков.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови