Ивелин Попов: Имаме шансове за световното

OFFNEWS 20 декември 2016 в 12:13 4999 1

Бившият капитан на националния отбор Ивелин Попов се изказа оптимистично за шансовете на "лъвовете" да се класират на световното първенство в Русия през 2018 година.

България е в група А заедно с отборите на Франция, Швеция, Холандия, Беларус и Люксембург. След изиграването на срещите от първите четири кръга нашите вървят четвърти с шест точки след победите над Люксембург и Беларус. Тимът ни записа и две тежки загуби от Франция и Швеция като гост.

На 25 март догодина България приема Холандия и резултатът ще даде отговор на въпроса доколко оптимизмът на Попов почива на здрава основа.

"Ако се гледа реално на класирането, сме все пак на една точка от второто място. Знаете, годината за националния отбор тръгна нелошо с победата над Португалия. После дойде това турне в Япония. Оттам тръгнаха негативните неща и ни се отрази, както и на селекционера Ивайло Петев. Последва победа срещу Люксембург, която се подцени.

Идва мач с Холандия и ако победим, живот и здраве, нещата ще изглеждат по съвсем различен начин. На Франция със сигурност отстъпваме. Във футбола обаче печели този, който най-силно желае победата. Ако не мислиш позитивно и не вярваш, по-добре да не се занимаваш с нещата, които правиш", каза Попов пред bTV.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!