Юнайтед на колене, Реал взе трофея и в Скопие

OFFNews 08 август 2017 в 23:41 3051 1

Снимка Twitter

Реал Мадрид победи категорично Манчестър Юнайтед с 2:1 на стадион "Филип II" в Скопие и триумфира със Суперкупата на Европа.

Възпитаниците на треньора Зинедин Зидан влязоха в историята на турнира, след като изравниха постижението на Милан от 1989 и 1990 година и станаха вторият тим с две поредни титли от тази надпревара.

Шоуто на арената в македонската столица започна още преди първия съдийски сигнал. Домакините определено се бяха погрижили вечерта за фенове и футболисти да бъде незабравима с изпълнения на македонски фолклорни танци.

Официалното откриване завърши с група от 19 деца с увреден слух от местното държавно училище за образование и рехабилитация, които заедно с детския хор Falsetto изпълниха песента "Скала" на групата Coldplay на жестомимичен език.

След това реферът Джанлука Роки даде началото на двубоя. Още в 3-ата минута защитата на английския тим изпусна Гарет Бейл, който успя да протегне крак, но не успя да насочи добре топката и от шест метра я прати над гредата.

Малко по-късно Джеси Лингард се устреми фронтално към вратата и падна на дъгата, като реферът прецени, че няма нарушение. В 16-ата отбраната на Юнайтед се пропука, Каземиро беше изпуснат и стреля с глава - в напречната греда.

Въпрос на време беше да падне първия гол и това стана в 24-ата минута. Дани Карвахал направи великолепно дълго диагонално подаване на към Каземиро, който от въздуха засече топката в мрежата - 1:0.

Малко след попадението играчите на Юнайтед успяха да изнесат играта в по-предни позиции, което доведе до напрежение пред наказателното поле на испанците, но Лукаку и Погба така и не успяха да се възползват.

През втората част двата отбора успяха да вдигнат малко темпото въпреки голямата жега в Скопие. В 52-ата минута Иско направи резултата 2:0, Футболистът получи топката след двойно подаване при страхотна атака в наказателното поле, и сам срещу Де Хеа не сгреши.

Десет минути по-късно Ромелу Лукаку намали резултата. Давид Де Хеа изби коварен далечен изстрел на Неманя Матич, а белгийският национал не се поколеба и опъна мрежата на Кейлор Навас - 2:1.

В последните минути на двубоя двата отбора си размениха няколко опасни ситуации, но за нещастие на "червените дяволи" резултатът остана непроменен.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

9005

1

rochdaleafc

09.08 2017 в 08:00

...Десет минути по-късно Ромелу Лукаку намали резултата. Давид Де Хеа изби коварен далечен изстрел на Неманя Матич, а белгийският национал не се поколеба и опъна мрежата на Кейлор Навас - 2:1...

Оправете моля името на вратаря. Давид Де Хеа е вратаря на Ман Юнайтед.
Благодаря!