Нов рекорд за Реал, или втора Суперкупа за Юнайтед

OFFNews 08 август 2017 в 11:16 1807 0

Реал Мадрид ще се опита да запише нов рекорд в историята си, изправяйки се в двубой срещу Манчестър Юнайтед в двубой за Суперкупата на Европа на Стадион "Филип II" в Скопие тази вечер от 21:45.

След като стана първият отбор, който печели в две поредни години Шампионската лига, тази вечер "белия балет" ще атакува постижението на Милан от 1989 и 1990 година и да стане вторият тим с две поредни титли от тази надпревара.

Манчестър Юнайтед пък от своя страна е вдигал този трофей само веднъж досега, като на два пъти губи във финалния двубой.

Този мач ще бъде специален за мениджъра на "червените дяволи" Жозе Моуриньо, който освен, че ще се изправи срещу бившия си клуб, ще стане и първият треньор, който ще участва на финал за Суперкупата на Европа с трети различен отбор.

В контрола между звездните единайсеторки, играна по-рано през лятото, "червените дяволи" се наложиха след изпълнения на дузпи, като в редовното време двубоят завърши без да бъде излъчен победител - при резултат 1:1.

Кристиано Роналдо все пак може и да вземе участие в мача, като въпреки появилата се информация, съгласно която той няма да бъде на разположение на Зинедин Зидан за сблъсъка, мегазвездата на "белите" отпътува с тима за Скопие вчера.

В състава на Юнайтед проблемите са в защита, където и двамата централни бранители - Ерик Байи и Фил Джоунс са наказани за този мач, което означава, че дебют ще направи новата покупка Виктор Линдельоф, който ще си партнира с Крис Смолинг. Люк Шоу, Маркос Рохо и Ашли Йънг също ще пропуснат мача заради контузии.

Вероятни състави:

Реал: Навас, Карвахал, Рамос, Варан, Марсело, Каземиро, Модрич, Кроос, Асенсио, Бензема, Иско

Манчестър: Де Хеа, Валенсия, Линдельоф, Смолинг, Блинд, Ерера, Матич, Погба, Мхитарян, Рашфорд, Лукаку

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови